Стало відомо, коли вийде новий Duster

Dacia Duster – найпопулярніший позашляховик в Європі. Нещодавно модель оновили, передає «Твоя МАШИНА» .

У 2022 році з’явиться семимісна модель, яка прийде на зміну Lodgy. Новинка отримає дизайн в стилі кросовера / позашляховика, а деякі деталі перейдуть наступного Дастера, який надійде в продаж в 2024 рік.

Таким чином, будуть дві моделі – Duster третього покоління і більший Bigster, який з’явиться на рік пізніше. Зараз обидві машини мають заводські коди P1310 і R1310, а в їх основу ляже платформа CMF-B.

Новинки отримають новий логотип Dacia, що представляє собою дві букви DC. Моделі будуть мати багато спільних рис в дизайні, а передня частина і решітка радіатора будуть ідентичні.

Інтер’єри теж будуть схожі. Відмінності будуть пов’язані з різними посадочними формулами: у Duster 2 + 3 місця, а у Bigster – 2 + 3 + 2.

Якщо розглядати агрегати, то Duster III буде оснащений 1,2-літровим 3-циліндровим бензиновим двигуном HR12, який буде працювати разом з 48-вольтової «м’якої» гібридною системою. Наступне покоління не отримає дизельний двигун, а як альтернатива буде запропонована гібридна версія з системою E-Tech від Renault. В даний момент автомобіль оснащений 1,6-літровим безнаддувних двигуном внутрішнього згоряння, але в 2024 році версія з 1,8-літровим двигуном.

Таким чином, Duster стане першою моделлю Renault-Dacia з новим гібридним агрегатом. Також він буде встановлюватися на більший Bigster. Гібридна система буде доступна в двох версіях – стандартної і завантажувального (plug-in).

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти