Toyota незвичайним чином захистила нові Land Cruiser 300 від угону

Новий Toyota Land Cruiser 300 може стати найбільш захищеним автомобілем в світі. Від викрадення модель врятують дві надійні системи, передає «Твоя МАШИНА» .

Першим, що зупинить викрадачів, стане функція сканування відбитку пальця при запуску двигуна. Хоча про цю опції і так було відомо. Більш того, вона позиціонувалася як преміум-опція. А ось другу протиугінну міру журналісти знайшли випадково.

Це приховані VIN-коди. Вони зашифровані у вигляді точок в моторному відсіку біля 12-вольтвого акумулятора. Можливо, вони є десь ще, але їх поки не виявили. Таким мітки не кидаються в очі, але під мікроскопом стає зрозуміло їх призначення.

Крім того, в кожній точці знаходиться не один VIN-код, а кілька. Звичайно, злодії можуть знайти ці точки і видалити їх, але все-таки така система відмінно захищає автомобіль від викрадення.

Варто відзначити, що моделі Toyota завжди користувалися популярністю у викрадачів, особливо – позашляховики Land Cruiser. Ще одним фактором може виступити те, що на Land Cruiser 300 вже вишикувалася ціла черга на 2-4 роки, так що спокуса викрасти автомобіль зростає.

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти