Lamborghini презентувала нову версію культової моделі Countach

Днями компанія Lamborghini відродила культову модель Countach. Новинку назвали Lamborghini Countach LPI 800-4, передає «Твоя МАШИНА» .

Автомобіль зберіг впізнавані риси: клиновидний силует, прямокутний ніс, характерні обриси лобового скла, колісних арок, оптики, «зябра» повітрязабірників.

Машину представили на заході The Quaill: A Motorsports Gathering, яке проходило в США. Буде випущено 112 таких авто. Це число було вибрано в зв’язку з заводським позначенням проекту першого купе Countach (LP 112). Поставки почнуться в першому кварталі 2022 року.

Цифра 4 в назві вказує на повний привід на основі муфти Haldex IV, а 800 – це округлений показник потужності. Насправді віддача становить 814 к.с. – 780 к.с. і 720 Нм дає атмосферник V12 6.5, а 34 к.с. і 35 Нм – від 48-вольта електромотора, вбудованого в 7-ступінчастий «робот» ISR.

Гібридна силова установка ідентична лімітованому гіперкару Lamborghini Sian. Тому в новому Countach електромотор аналогічно отримує енергію від суперконденсаторів. У порівнянні з літієво-іонними осередками, у них маленька ємність, зате дуже велика питома потужність – 2,4 кВт / кг.

Електромотор разом з суперконденсаторами важить всього 34 кг, при цьому суха маса купе дорівнює 1595 кг. Це дуже небагато для гібрида. Сотню автомобіль набирає за 2,8 секунди, до 200 км / год машина розганяється за 8,6 секунди. Максимальна швидкість – 355 км / ч.

Купити новинку можна за 2 млн євро, але зробити це буде непросто не тільки через ціни. За неофіційними даними, велика частина екземплярів вже розпродана.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти