Використання фальшивого поліса автоцивілки коштувало водієві майже 20 тисяч гривень

Суд міста Коломиї визнав винним у вчиненні кримінального проступку автовласника, який свідомо придбав фальшивий бланк поліса ОСЦПВ. За пособництво в підробці і використання підробленого офіційного документа він заплатить 17000 грн штрафу і ще більше 2000 грн за проведену експертизу бланка поліса.

Коли патрульні зупинили водія і попросили документи для перевірки було виявлено, що страховий поліс має відмінності від бланка встановленого зразка. Після цього була викликана слідча група, яка затримала водія і вилучила поліс автоцивілки для проведення експертизи. Справа була передана до суду, який визнав водія винним.

Як було встановлено в ході розслідування, автовласник навмисне замовив виготовлення підробленого документа.

«Це наочний приклад того, як дорого може обійтися спроба заощадити кілька сотень гривень на різниці між ціною справжнього поліса ОСЦПВ і підробленого бланка. Якби з вини такого водія сталося ДТП, то ситуація для нього була б ще гірше, – він за свій рахунок повинен був би компенсувати потерпілому заподіяну шкоду автомобілю або навіть здоров’ю або життю постраждалих в аварії людей », – пояснює генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

В ході розслідування справи МТСБУ надавало співробітникам правоохоронних органів допомогу у визначенні достовірності страхового поліса і по іншим практичним аспектам протистояння страховому шахрайству в Україні.

У регулярному порядку Бюро проводить для співробітників Національної поліції навчальні заходи по ОСЦПВ в рамках проекту «СТОП фальшивка». У програму входить формування навичок розпізнавання фальшивих бланків полісів внутрішнього страхування ОСЦПВ і міжнародних страхових сертифікатів «Зелена карта».

«Все більша частина випадків, коли водії намагаються використовувати фальшивий або фальсифікований поліс, розкривається поліцією. Співробітники Нацполіціі в режимі онлайн перевіряють дію полісів, використовуючи дані Централізованої бази даних МТСБУ, і добре обізнані про ознаки підробки паперових бланків », – говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Джерело mtsbu.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти