Toyota припинила продажі знаменитих Camry і Prius: в чому причина

Японський автовиробник підтвердив, що великий седан і гібридна модель, пропоновані в Бразилії, більше не можна буде купити.

Toyota Camry і Prius були наполовину забуті на бразильському ринку. Великий седан протягом 2021 ніхто не купив. А ось гібридний Prius зіткнувся з жорсткою конкуренцією гібридів Corolla і Corolla Cross.

Остання велика перерва для Toyota Camry сталася в кінці 2017 року, коли модель отримала нове покоління. Однак в останні дні на сайті бразильського офісу бренду вона вже пропонувалася в єдиному доступному виконанні XLE, яка має під капотом атмосферний двигун V6 3.5 на 310 к.с. в поєднанні з 8-ступінчастою АКПП. Седан Toyota мав 3-х зонний клімат-контроль, 7 подушок безпеки, світлодіодні фари і навіть шторки на задні вікна з електроприводом.

Перший гібрид в історії Toyota в Бразилії також недавно зник з сайту марки. Оскільки Corolla отримала гібридну версію з тією ж силовою установкою, її більш суперечливий дизайн і більш висока ціна означали, що її продажу не підуть вгору. У 2021 році, до липня, в моделі було всього 3 продані машини. Як і в гібридних Corolla і Corolla Cross, в Prius був двигун внутрішнього згоряння об’ємом 1,8 літра, який працював разом з електричним і вони сумарно видавали 122 к.с. потужності.

Незважаючи на несприятливий клімат, пов’язаний з припиненням виробництва Camry і Prius в Бразилії, національний підрозділ Toyota заявляє, що вивчає можливість їх повернення на ринок Бразилії.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти