26-річний б / у автомобіль продали за 20 мільйонів доларів – у чому підступ?

Нещодавно на аукціоні Gooding & Company продали культовий суперкар McLaren F1. Покупець віддав за автомобіль рекордну суму за всю історію аукціону, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

McLaren F1 проводився з 1992 по 1998 рік, за цей час було випущено всього 106 екземплярів. У той час ця модель вважалася найшвидшим серійним автомобілем у світі. Машина, яку виставили на аукціоні, була проведена в 1995 році і має номер 029. За своє життя суперкар проїхав всього 390 км, тому стан збереглося ідеальним.

Кузов пофарбований в колір Creighton Brown, і це єдина машина в серії в таким забарвленням. Салон виконаний в тих же відтінках і вміщує три пасажира. Шини теж оригінальні – Goodyear Eagle F1. Все своє життя машина простояла в гаражі одного з японських колекціонерів.

Під капотом встановлений 6,1-літровий двигун V12 від BMW потужністю 627 к.с. і 650 Нм, що працює з 6-ступінчастою «механікою». Відсік з агрегатом оздоблений натуральним золотом для ефективного відводу тепла. За рахунок використання вуглецевого волокна, кевлара і титану маса суперкара становить всього 1240 кг.

Оціночна вартість автомобіля становила 15 млн доларів, але в підсумку новий власник віддав за суперкар 20 465 000 доларів. Ця сума стала рекордом для аукціону. Разом з машиною покупець отримав також комплект оригінальних аксесуарів, в числі яких ексклюзивний годинник TAG Heuer, набір саквояжів, титанові інструменти, ящик для інструментів FACOM, керівництво користувача, сервісна книжка і книга «Driving Ambition».

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти