Назвали країну, де майже перестали купувати бензинові автомобілі

Ринкова частка автомобілів з дизельним або бензиновим ДВС в Норвегії скоротилася в цьому році вдвічі в порівнянні з показниками минулого року і становить зараз 10%. Це означає, що з кожних 20 нових проданих з початку цього року машин в Норвегії тільки 2 припадають на машини з ДВС, решта 18 – це електрокари і гібриди.

Великі податки на автомобілі на викопному паливі та розвиток інфраструктури електротранспорту роблять електромобілі все більш конкурентоспроможними в цій країні. У підсумку на цьому ринку частка EV більше, ніж в будь-який іншій державі світу. У 2020 продажі нового повністю електричного автотранспорту досягли рекордного показника в 54%.

В абсолютних значеннях в липні в Норвегії стало на 2895 більше гібридів і на 6731 більше електромобілів.

Варто відзначити, що всі електромобілі в Норвегії імпортні, тому статистика від місяця до місяця залежить від термінів поставок нових машин. Так, в липні майже 900 норвежців отримали замовлені раніше Ford Mustang Mach-E. Крім того, норвежці охоче купували в липні кросовер VW ID.4, Audi e-tron, Mercedes-Benz EQS і Nissan Leaf.

Ось легкові автомобілі в Норвегії, які найбільше продаються в липні 2021 р року:

Також Норвегія заборонить продаж нових машин на бензині і дизелі вже в 2025 році. А в 2026 році авіакомпанія Wideroe, британський виробник Rolls-Royce і італійська авіабудівна компанія Tecnam планують реалізувати в країні перші польоти на повністю електричних літаках P-Volt. Літак буде перевозити 11 пасажирів і літати по маршрутах в кілька сотень кілометрів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти