Volvo і Volkswagen скорочують виробництво: названа причина

Найбільші в світі виробники автомобілів офіційно заявили про те, що дефіцит мікрочіпів дістався і до них.

Наприклад, найбільший в світі завод компанії Volkswagen, розташований в Вольфсбурзі, змушений перейти на скорочений робочий день – замість трьох змін тепер він буде працювати всього в одну. Поки представники компанії заявили, що дане рішення поширюється тільки на один тиждень (з 23 по 27 серпня). Варто зазначити, що на даному заводі працює 60 000 чоловік, певну частину яких, мабуть, відправлять у відпустку.

Більш того, деякий час назад компанія Audi, яка теж входить до складу концерну Volkswagen, повідомила про те, що припиняє на своєму головному заводі відразу три лінії виробництва. Одна закривається на переобладнання для збірки електрокарів, дві інших закривають через відсутність тих самих мікросхем.

Аналогічна ситуація тепер наздогнала і компанію Volvo Cars – якщо компанія Volkswagen скоротила виробництво до однієї третини, то Volvo повністю припинить збірку на шведському заводі в Торсланді, хоча в минулому році компанія показувала дуже хороші продажі автомобілів.

Експерти кажуть, що через брак мікрочіпів цикл виробництва автомобіля збільшився до 20 днів, а це, можливо, призведе до підвищення вартості автомобілів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти