В Україні шахраї наживаються на власниках авто: суть нової схеми і як не стати жертвою

Автомобільні експерти розповіли про нову шахрайську схему, в результаті якої власник авто може залишитися і без машини, і без грошей.

Після публікації власником оголошення про продаж авто в інтернеті шахраї практично відразу починають йому дзвонити і пропонують заощадити кілька тисяч гривень, оформивши договір купівлі-продажу без участі нотаріуса.

У розмові аферисти намагаються розташувати продавця до себе і завоювати його довіру, розповідаючи моторошні історії. Після цього виявляється, що на момент покупки розплатитися за автомобіль у них немає можливості. Далі шахрай стверджує, що має стабільну, добре оплачувану роботу і готовий щомісяця погашати борг, а перший платіж зможе внести вже через тиждень.

Іноді власники погоджуються підписати договір, в якому зазначено, що продавець отримав суму коштів в розмірі вартості автомобіля, але довести факт шахрайства складно, оскільки потерпілий сам розписався в отриманні грошей.

Щоб не потрапити в таку неприємну ситуацію не потрібно скупитися на послуги нотаріуса або оформити угоду в сервісному центрі МВС.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти