Opel презентував електромобіль, яким можна керувати без прав

Компанія Opel представила компактний двомісний електромобіль. Машина отримала назву Rocks-e і є клоном Citroen Ami. Причому в Європі автомобіль класифікується як квадроцикл, тобто керувати ним можна без посвідчення, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Габарити автомобіля наступні: 2410х1520х1390 мм. Зовнішність ідентична донорської машині за винятком оригінальних 14-дюймових колісних дисків, додаткових фар під лобовим склом і шильдиков. Автомобіль доступний в чорному і сірому кольорі, на тлі яких контрастують жовті елементи.

Однією з особливостей стали асиметричні двері, які відкриваються в різні боки. Оснащення салону небагате: крихітна цифрова приладова панель, рульове колесо з плоским дном, грубка, вентилятор, USB-порт, підсклянник і колонка замість повноцінної аудіосистеми. Також є кілька відсіків для зберігання речей, а склопідйомники замінені звичайними кватирками.

Рухає машиною один електромотор потужністю 8 к.с. Однак за рахунок невеликої маси авто всього в 425 кг його досить для розгону до 45 км / ч. Автомобіль оснащений батареєю на 5,5 кВтг, а одного заряду вистачає на 75 км. Повністю зарядити машину від домашньої зарядки можна за 3 години.

Продаж Opel Rocks-e почнеться в кінці 2021 року. Спочатку автомобіль надійде на ринок Німеччини, де він буде коштувати близько 7000 євро. В інших країнах Європи машина буде продаватися з 2022 року.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти