ACM City One: новий доступний електромобіль зі змінними батареями

На початку вересня на виставці IAA в Мюнхені стартап ACM представить міський електромобіль City One. Модель розроблена за підтримки уряду Німеччини і компанії Magna, передає «Твоя МАШИНА» .

Перші прототипи були показані ще в 2017 році, а через три роки дизайн остаточно затвердили. У 2023 році ACM планує випустити перші зразки, а в 2024 році модель повинна надійти в масове виробництво. Випускатися машини будуть в Азії, точне місце не вказано.

За попередньою інформацією цільовим ринком електрокара стане Азія і Африка. Це може говорити про невисокий рівень активної і пасивної безпеки. City One буде призначений для служб доставки, каршерінга і таксопарку, але користуватися автомобілем можна буде і в приватному порядку. Купити сітікар зможе будь-який бажаючий за 11 250 – 17 620 доларів в залежності від комплектації.

Автомобіль розрахований на 5 пасажирів і 400 літрів вантажу. Також є вантажний варіант моделі, коли встановлюється перегородка за сидіннями і заглушка замість стекол задніх дверей. Під склом багажних дверей ховається 40-дюймовий монітор, тому автомобіль також може призначатися для показу реклами.

Рухає машиною електромотор потужністю 34 к.с., який розганяє сітікар до 110 км / ч. Але особливої ​​уваги варто конструкція акумулятора. Батарея розділена на знімну і незнімну частини. Перша складається з чотирьох блоків по 2,5 кВтг кожен і зовні виглядає як чемоданчик. Його можна зняти і зарядити будинку, а потім встановити на колишнє місце. Такий пристрій важить 10 кг і дає запас ходу 240 км. Якщо цього мало, то доступний також варіант сітікара з батареєю на даху, яка збільшить запас ходу до 360 км.

В даний момент вже зібрано 208 000 заявок за City One, а їх сумарна вартість досягає 3 млрд євро.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти