Bosch знайшов спосіб перемогти глобальний дефіцит напівпровідників

Автомобільна промисловість все ще страждає від дефіциту напівпровідників. Але впоратися з ситуацією, що склалася збирається компанія Bosch, яка є найбільшим постачальником напівпровідників в автомобільній галузі, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Поки автовиробники звинувачують у всьому карантинні обмеження, Bosch стверджує, що такі проблеми трапилися через застарілу ланцюжка поставок.

Автомобілі стають «розумнішими» і складніше, тому навантаження на ланцюжок зростає. Якщо на напівпровідники для машин з ДВС потрібно було витратити тільки 80 доларів, то електромобілі вимагають вже 550 доларів. Таким чином, на електричні авто йде майже в 7 разів більше напівпровідників.

До слова, деякі мікрочіпи виготовляються не менше півроку, тому їх не можуть поставляти протягом тижня. Щоб укладатися в терміни, виробники повинні дізнаватися про замовлення сильно заздалегідь. Хоча стрибок зростання на мікрочіпи був очікуваним, компанії все ж не встигли до нього підготуватися.

Компанія Bosch ще кілька років тому почала проектувати новий завод з виробництва напівпровідників вартістю 1 млрд євро, а недавно вже почалося будівництво. Запустити підприємство в роботу мають намір максимально швидко, так як попит зменшуватися не збирається.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти