В Україні представили автомобіль на заміну армійським «УАЗикам»

Новий автомобіль розроблений за вимогами і технічним завданням замовника в рекордні терміни. До 1 вересня свої прототипи повинні представити всі учасники конкурсу Міноборони.

Про нову розробку повідомив генеральний директор Конструкторсько-виробничого підприємства «Українська бронетехніка» Владислав Бовдур.

«За моєю спиною знаходиться новий продукт нашої компанії розроблений за вимогами і технічним завданням замовника в рекордні терміни! Чекайте презентацію найближчим часом після внутрішніх заводських випробувань» – написав він у Facebook 27 серпня.

Публікацію супроводжує фото на тлі трьох автомобілів. Два з них уже відомі броньовані «Новатор» (kamrat-M) і «Варта» (kamrat-L).

Найбільш ймовірно, що це позашляховик, який розробляється за відкритим конкурсом в рамках дослідно-конструкторської роботи «Сагайдак», який повинен замінити в ЗС України технічно і морально застарілі УАЗ-469, УАЗ -3151.

Нагадаємо, що на конкурс з розробки нового багатоцільового автомобіля, оголошений Міноборони 1 березня, заявилися п’ять приватних компаній і одна громадська організація:

ТОВ «Протект Інжиніринг» (фактично «Богдан Моторс» після ребрендингу)

ТОВ «ВіДі Юнікомерс»;

ТОВ «Українська бронетехніка»;

ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство« Синергія »;

Відкрите акціонерне товариство «Укравтобуспром»;

Міжнародний аналітичний центр права “НВО МАЦП».

21 травня учасники конкурсу отримали тактико-технічні завдання, які були розроблені Центральним науково-дослідним інститутом озброєння і військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) в рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) «Сагайдак».

Протягом п’яти діб підприємства мали можливість оцінити власні здібності на виконання технічної вимоги замовника до 1 вересня 2021 і проінформувати оборонне відомство про готовність виконати цю роботу.

П’ять підприємств підтвердили свою участь. Замість цього Міжнародний аналітичний центр права “НВО МАЦП», об’єктивно оцінивши свої можливості і відмовився від подальшої участі в проектах.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти