Гоночні автомобілі почнуть заправляти паливом з вина

Французька нафтова компанія TotalEnergies з 2022 року буде заправляти гоночні автомобілі новим паливом. Виготовляється воно на основі вина, що робить пальне менш шкідливим для навколишнього середовища, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Паливо вироблятиметься з етанолу і відходів французької виноробної промисловості – винного каменю і виноградної вичавки. Боліди, заправлені їм, будуть виділяти в навколишнє середовище на 65% менше шкідливих викидів.

Ще одне паливо будуть розробляти спільно автовиробник Porsche і нафтова компанія Exxon. У 2022 року запущено виробництво синтетичного палива на основі «зеленого». Компанії заявляють, що таке пальне допоможе знизити рівень викидів на 85%.

Але паливо може робитися не тільки з вина, а з будь-якого алкоголю. Так, шотландська компанія Glenfiddich почала виробляти пальне з віскі. З рідких відходів від виробництва алкоголю на заправні станції надходить біогаз з наднизьким вмістом вуглецю – їм заправляють вантажівки для транспортування продукції. Таке майже безвідходне виробництво дозволить скоротити викиди CO2 від автомобілів на 95%.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти