Китайський виробник акумуляторів повідомив про розробку батарей без використання кобальту

Китайська компанія SVOLT розробляє нову батарею. Вона буде виготовлятися без використання кобальту, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Після того, як екологами було заявлено, що машини з ДВС гублять планету, виробники перейшли на випуск електромобілів і гібридів. Однак пізніше виявилося, що батареї несуть ще більшу небезпеку.

Одна з проблем – це повсюдне використання кобальту при виробництві. Він рідко зустрічається в природі, а його видобуток пов’язана з різними ризиками. Тому виробники шукають спосіб створення акумуляторів без цього елемента.

Поки не вийшло розробити таку батарею, яка за своїми розмірами і запасами енергії змогла б наблизитися до традиційних літій-іонним акумуляторам. Але китайська марка SVOLT заявила, що готова налагодити серійний випуск безкобальтовим батарей потужністю 82,5 кВтг. Поки дана технологія буде доступна виключно компанії Great Wall.

Запас ходу з таким акумулятором зможе досягти 600 км, а розгін до сотні складе не більше 5 секунд. SVOLT ще не надав інформацію щодо обсягів виробництва, також не була названа дата виходу нових батарей на ринок.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти