Назвали лідера інновацій серед автовиробників

Незважаючи на те, що 2021 рік закінчиться ще не скоро, вже назвали самого інноваційного виробника електрокарів в світі. Цей титул отримала компанія Volkswagen, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Щоб зробити такий висновок, Німецький центр автомобільної промисловості (CAM) проаналізував 30 глобальних компаній, 80 окремих брендів і окремі проекти. Враховувалися тільки розробки, що стосуються електричних авто.

Оцінювалися як технічні рішення, так і обладнання, за допомогою якого вони були реалізовані. Всього таких рішень 645, з яких 67 запропоновані компанією Volkswagen. Причому 24 рішення стали справжніми інноваціями, що стали першими в світі. Таким чином, 10,4% всіх рішень доводиться на Volkswagen, і німецький виробник випередив Tesla, GM і BMW.

Але якщо ці рішення розділити між окремими брендами, а не виробниками, ситуація буде іншою. Лідером стане Mercedes-Benz, який отримав індекс 133. Далі йдуть Tesla (93); BMW (88) і Audi (31).

В першу четвірку ввійшли три німецьких виробника, що показує міць місцевого автопрому. У десятку також увійшли китайські бренди Arcfox (належить SAIC), Polestar (Geely), WAY (компанія Great Wall) і MIO, південнокорейська Genesis (належить Hyundai) і шведська Volvo (належить Geely).

На подив, японські компанії не змогли чимось виділитися. Окремими новинками виділилися тільки бренди Acura і Lexus, а ось Toyota зайняла лише 13 рядок. Nissan і Renault поділили між собою 14 місце.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти