В Україні почали продавати неіснуючі автомобілі

В Україні з’явилася нова шахрайська схема. Її суть полягає в тому, що невідомі особи створюють в соціальних мережах фейкові акаунти співробітників митної служби, з яких пропонують користувачам купити конфісковані автомобілі, мототранспорт та іншу техніку за зниженими цінами.

Варто відзначити, що конфісковані автомобілі можуть реалізовуватися тільки двома шляхами. Перший з них – на підставі рішення суду та відповідного розпорядження Державної виконавчої служби Мін’юсту і вилучений товар надходить на сайт ДП «Сетах» (setam.net.ua), де його продаж проходить у форматі електронних торгів. Другий – продаж через сайт ProZorro (в розділі Prozorro.Продажі (Майно), підрозділ Митниця). У цьому випадку мова йде про ті товари, які митниця передала в дохід держави з наступною його реалізацією.

У ДМС підкреслили, що, згідно із законами України, вилучений товар, до яких власне відносяться і автомобілі, слід було реалізувати тільки через електронні торги, тому потрібно використовувати тільки перевірену інформацію з офіційних джерел, щоб не потрапити на гачок шахраїв.

Схема того як діють шахраї поки невідома, але очевидно, що спочатку вони втираються в довіру, скидають фото неіснуючого товару, схиляють до покупки, після чого просять внести завдаток якомога швидше, так як покупку може зайняти хтось інший. Як тільки злочинці отримують гроші, то на зв’язок більше не виходять.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти