Дверні ручки і сенсорні екрани в авто можуть піти в минуле

Компанія Renault повідомила, що через пандемію дверні ручки можуть піти в минуле. Справа в тому, що через коронавиірус автомобілісти більше уваги звертають на рівень гігієни в автомобілі, передає «Твоя МАШИНА» .

За словами керівника відділу дизайну, найбільш негігієнічно частинами автомобіля є сенсорний екран і дверні ручки. Через пандемії багато автомобілів стали оснащувати поліпшеними системами фільтрації повітря і ионизаторами, а деякі бренди преміум-класу також почали пропонувати вимірювання якості повітря.

Але тенденція може зрости до такого ступеня, що двері будуть відкриватися і закриватися автоматично. Швидше за все, вони будуть реагувати на водія або брелок, або ж відкриття буде відбуватися при натисканні на педаль гальма, як в новому електричному Mercedes-Benz EQS.

Також пандемія може вплинути на матеріали. Так, поверхні можуть стати самоочищаються, а обробка салону може змінитися на антибактеріальні матеріали. Швидше за все, сенсорні екрани теж не оминуть. Багато нові технології дозволять приймати голосові команди, а з їх розвитком на екрані не буде необхідності показувати що-небудь, окрім супутникової навігації

Також незабаром можуть впровадити технологію розпізнавання осіб, що дозволить не торкатися до автомобіля зайвий раз. Розробками будуть займатися китайські компанії, але, можливо, аналогічні технології будуть застосовані і в моделях європейських виробників.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти