Водіям повідомили, як перевірити штраф за номером авто в Україні

Раніше співробітники поліції могли виписати штраф тільки в тому випадку, якщо фізично зупинили водія. Сьогодні ж водій може отримати штраф за допомогою камери фотофіксації і навіть не знати про те, що він щось порушив.

З огляду на таку ситуацію, водієві іноді потрібно дізнаватися інформацію про штрафи по його автомобілю. Для їх перевірки в Україні існує безліч різних сервісів.

Як перевірити штраф за номером авто онлайн в Україні

Для перевірки штрафу за номером авто в Україні потрібно знати дві речі: номер авто, яке ви хочете перевірити, і дані документів власника автомобіля, так як всі штрафи з камер фотофіксації йдуть автоматично саме йому.

Щоб перевірити штрафи за номером авто в Україні існує кілька способів:

Додатки
Телеграм-бот
Сайт ДСЦ МВС
Електронний кабінет водія
“Дія”
Мonobank/Приват 24

Якщо мова заходить про додатки, то на сьогоднішній день в Україні можна перевірити наявність штрафів в двох мобільних додатках: «Штрафи ПДД» і «Штрафи UA». Алгоритм перевірки штрафів через ці програми виглядає наступним чином:

1. Заповнити поле «номер транспортного засобу».
2. Заповнити поле «серія та номер документа».
3. Натиснути кнопку «перевірити штрафи».

Відзначимо, що для додатка «Штрафи ПДД» від МВС потрібен тільки номер автомобіля і дані водійського посвідчення, техпаспорт або ІПН на вибір. У додатку «Штрафи UA» для перевірки потрібно номер авто, дані техпаспорта та ІПН власника авто.

Після перевірки штрафів в додатку він автоматично створює підписку на даний автомобіль, дозволяючи отримувати повідомлення про нові штрафи протягом 15 хвилин після фіксації порушення.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти