Найпопулярніший електромобіль в світі надійде в продаж за ціною $ 5000

У Китаї готуються до початку виробництва нового електромобіля Wuling Hongguang Mini EV Long Range, створеного спільно General Motors і SAIC. Незабаром з’явиться і європейська версія моделі, передає «Твоя МАШИНА» .

Попит на електрокар такий великий, що модель стала найбільш продаваним електромобілем в світі. Щомісяця купують більше 30 тис. Примірників – це більше, ніж Tesla Model 3. До кінця року планується випустити 400 тис. Автомобілів Mini EV.

І це при тому, що поки що машина продається тільки в Китаї. Європейську версію будуть виробляти в Латвії, і вона отримає назву FreZe Nikrob.

Варіант Long Range зовні відрізняється від стандартного Wuling Hongguang Mini EV дизайном передньої і задньої оптики. Незважаючи на те, що він на 70 мм довшим, розміри все одно залишаються компактними – 2997 мм. Зате салон став просторішим.

Розробники намагалися знайти місце для поліпшеної силової установки. Електромобіль оснастили більш потужним мотором на 41 к.с. і батареєю ємністю 26 кВтг, яка збільшила запас ходу до 300 км по циклу NEDC.

Очікується ціна близько 5000 доларів, тобто така ж, як у стандартної моделі. Справа в тому, що електромобіль підпадає під китайські урядові субсидії – вони поширюються на електрокари з запасом ходу не менше 300 км.

Джерело focus.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти