В Україні презентували Toyota Mirai, яка зможе працювати на зеленому водні вітчизняного виробництва

Автомобілі на водневому паливі поступово набирають аудиторію. Так, 16 вересня в Києві представили екологічно чисту модель – Toyota Mirai. Поки в Україні знаходиться тільки два екземпляри, і то з пробігом по 30 000 км. Кожна коштувала по 16 000 доларів, хоча в новому вигляді ціна становить від 45 000 доларів, передає «Твоя МАШИНА» .

По суті, це той же електромобіль, тільки електрику подається не від батареї, а від установки Fuel Cell. На 100 км витрачається близько 700 г водню, а бак вміщує до 5 кг цієї речовини. Тобто така машина може проїхати до 700 км.

Також перевагою перед електрокарами стала швидка заправка, яка займає близько 3 хвилин. Однак в Україні таких заправок немає, а першу обіцяють відкрити у 2022 році. Більш того, вже є напрацювання щодо створення цілої мережі водневих заправних станцій, які будуть комбінованими з можливістю підживлення і звичайних електромобілів. Їх планують побудувати не менше 30 штук. Спочатку вони з’являться біля міст-мільйонників і на трасах, щоб водій водневого автомобіля міг спокійно доїхати до кордону з ЄС.

Варто відзначити, що Україна розглядається як постачальник новітнього енергетичного ресурсу для Європи. Тобто, маючи необхідні ресурси, Україна зможе виробляти своє водневе паливо. Таким чином, вийде виконувати вимоги країн ЄС щодо зменшення викидів парникових газів і декорбанізаціі всіх сфер економіки ЄС.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти