Українець перетворив ретро-кар в сучасний електромобіль

Житель Харкова переробив раритетний ГАЗ-21 Волгу в справжній електромобіль. Свою машину творець показав на фестивалі OldCarLand в Києві. Зовні автомобіль нічим не відрізняється від оригіналу, але все зміни видно в салоні, передає «Твоя МАШИНА» .

Всі агрегати приховані під капотом: електомотор, вентилятор охолодження, грубка, сучасний перетворювач, батареї і розетка на 220В для зарядки автомобіля.

Акумулятори ємністю 21 кВтг взяті від Nissan Leaf. Запас ходу – 50 км. Такий маленький результат обумовлений тим, що в пріоритеті було збереження початкової маси машини. При бажанні пробіг можна збільшити, так як в автомобілі залишилося вільне місце для додаткових елементів живлення.

Динамічні показники не вимірювалися, а ось максимальна швидкість відома – 88 км / ч. У салоні знаходяться дві педалі – газ і гальмо, хоча у машини залишилася рідна 3-ступінчаста МКПП. Також на передній панелі встановлений тримач для смартфона. До слова, створено навіть спеціальний мобільний додаток ElVolga, де можна дізнатися витрата енергії, запас ходу, процес зарядки і інші важливі показники. Ще одна особливість – світлодіодна оптика і LED-освітлення внутрішнього оздоблення.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти