Волга ГАЗ-21 отримала в Україні начинку від Nissan Leaf: відео

Близько двох років знадобилося на те, щоб оснастити ГАЗ-21 начинкою від Nissan Leaf. Але результат вийшов цікавим, передає «Твоя МАШИНА» .

Двигун приєднали до коробки без зчеплення. Над мотором встановлений контролер, і весь цей блок охолоджується вентилятором, який включається автоматично при досягненні певної температури.

Електромотор займає набагато менше місця під капотом, ніж рідний двигун. Тому там же вдалося вмістити батареї від Nissan Leaf, але частина помістили в багажник. Запас ходу, проте, всього 50 км.

Також під капотом розмістили зарядний блок: п’ять осередків для зарядки тягових акумуляторів від побутової мережі і одну клітинку для підживлення бортовий батареї при включеному запалюванні. Також варто відзначити, що фари, поворотники і задні ліхтарі зроблені світлодіодними.

Але є ще одна риса, яка виділяє цей автомобіль на тлі інших саморобок. Тут є комп’ютер, який генерує Wi-Fi-cигнал, і через нього передається інформація про роботу систем автомобіля. Коли водій заводить машину, на смартфоні висвічуються різні параметри автомобіля через спеціальний додаток.

Є не тільки шкала тахометра, але і заряд батареї, запас ходу, температура батареї і двигуна, а також добовий пробіг. Швидкість руху визначається через GPS. Крім того, показаний відсоток розряду акумулятора і рекуперація. Цікаво, що це додаток ще давно розробив 14-річний син власника. Зараз він вже працює програмістом.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти