Представили надшвидкий зарядний пристрій для електрокарів

Китайська компанія GAC створила нове швидке зарядний пристрій A480, яке може забезпечувати зарядку потужністю до 480 кВт при напрузі 1000 В. Таким чином, електромобілі зможуть заряджатися за той же час, за яке заправляються автомобілі з ДВС, передає «Твоя МАШИНА».

Наприклад, GAC Aion V змогли зарядити на 20-50% за 5 хвилин. При цьому до 80% електромобіль можна зарядити за 8 хвилин. Сьогодні всього кілька моделей підтримують зарядку потужностями до 350 кВт. У Китаї ж більше поширені пристрої потужністю від 60 до 80 кВт. Крім того, зарядка на високій потужності призводить до зносу акумулятора набагато швидше.

Саме тому компанія GAC використовувала в моделі Aion V графенові батареї. Вважається, що під час зарядки вони менше нагріваються і зношуються. Якщо заряджати автомобілі з такими батареями інноваційним зарядним пристроєм, то акумулятора вистачатиме на 1 млн км.

До кінця 2021 року має з’явитися 100 таких зарядних станцій, а до 2025 року їх кількість становитиме 2000. Зарядна мережу з’явиться в 300 містах Китаю.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти