Водії вантажівок стали отримувати «космічні» зарплати

На ринку праці у Великобританії за водіями вантажівок в прямому сенсі полюють роботодавці і пропонують високу оплату праці. Так, в рік можна заробити до 70 000 фунтів стерлінгів.

Зараз в Великій Британії не вистачає близько 100 000 водіїв, що призвело до збоїв поставок товарів в супермаркети, ресторани та паби. Частина закладів закрилася на невизначений час, а точки харчування урізaють меню.

Водій вантажівки на ім’я Барні з 17-річним стажем з Мілтон-Кінсі розповів, що рекрутери пропонують бонус у 2000 фунтів стерлінгів при підписанні дворічного контракту. Йому була запропонована ставка в 27 фунтів стерлінгів на годину при п’ятиденному робочому тижні в нічний час, скороченою зміною в суботу і подвійному окладі за недільні рейси. При п’ятиденному восьмигодинному робочому графіку річний заробіток складе 56000 фунтів стерлінгів, а з урахуванням роботи у вихідні – всі 70000.

Щоб зрозуміти, про які суми йдеться, досить подивитися на оклади в інших сферах. Наприклад, старший керівник може отримувати 45 000 фунтів на рік, а вчитель середньої школи – 40 880. Зарплата юристів становить 43190 фунтів стерлінгів на рік, а архітекторів – 42930 фунтів стерлінгів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти