Toyota зупинить випуск Land Cruiser 300: подробиці

У жовтні 2021 року компанія Toyota призупинить виробництво на 11 днів. Це торкнеться 27 складальних конвеєрів з 28 на всіх 14 заводах в Японії і торкнеться переважно популярні моделі, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Найдовший термін зупинки роботи буде у заводу Toyota Auto Body Yoshiwara Plant, який виробляє позашляховики Land Cruiser 300 і Lexus LX. Підприємство Toyota Motor East Japan Iwate Plant, де збирають Aqua і C-HR, призупинить свою діяльність на 9 днів. Toyota Motor Takaoka Plant (моделі Corolla, Corolla Touring і Corolla Cross) піде на добовий перерва.

Таке рішення прийняли у зв’язку з кризою через дефіцит електронних компонентів, а також новим спалахом коронавируса в Південно-Східній Азії.

До слова, попит на Land Cruiser 300 і так перевищує пропозицію, тому зупинка у виробництві цієї моделі дуже сильно зашкодить репутації компанії. Покупцям і так доведеться чекати свої машини близько 4 років, а тепер терміну можуть збільшитися ще більше. Варто зазначити, що в серпні виробник вже робив перерви. Також очікується, що у вересні призупинять випуск автобусів.

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти