В Україні змінили вид водійського посвідчення: що важливо знати

Кабмін України вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчення водія (від 8 травня 1993 роки) і допуску громадян до керування транспортними засобами. На нових документах з’являться додаткові позначки.

Як стало відомо, на водійських правах буде вказана інформація про обмеження з управління автомобілем. Одне з них – медичні показання (наявність у водія очок, контактних лінз, слухових апаратів, засобів для спілкування, протезів). Друге – це обмеження на керування транспортним засобом тільки в денні години або в межах певного міста/регіону, або в радіусі декількох кілометрів від місця проживання, а також пристосування транспортного засобу: автоматична трансмісія, ручне керування автомобілем, спеціальні механізми для управління трансмісією і зчепленням.

Якщо іспит з водіння здавався на авто з АКПП, то їздити на машині з механікою буде заборонено, про це буде свідчити спеціальна позначка. Результати теоретичного іспиту, за новими правилами, діють тільки два роки. До того ж, якщо ви захочете відкрити відразу дві категорії, іспит потрібно буде здавати за вищою з них.

Джерело realist.online
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти