Українцям розповіли, у скільки обходиться зарядка електромобіля

Автомобільні експерти підрахували, скільки коштує зарядка електромобіля.
На відміну від дизельних, бензинових автомобілів, електромобілі можуть заряджатися на різних потужностях і в різних режимах. Труднощі підрахунку полягають в тому, що вони залежать від багатьох факторів.

Для початку ми повинні враховувати ємність батареї і для цього ми візьмемо за приклад автомобіль Volkswagen ID.3., з батареєю 55 кВтг. Даний екземпляр в домашніх умовах, при потужності мережі 4,6 кВт можна зарядити не більше ніж за 13 годин 30 хвилин від 0 до 100%.

Якщо у нас є потужність 7 кВтг замість 4 кВтг, то можна зарядити автомобіль від 0 до 100% приблизно за 8 годин. Також, взявши до уваги те, що зазвичай в машині залишається близько 15 або 20% заряду, то загальний час зарядки автомобіля Volkswagen ID.3 скорочується до трохи більше 6 годин.

Тепер, коли ми знаємо час, який потрібен для зарядки автомобіля в будинку, то можна спробувати заощадити, вибравши нічний тариф (якщо такий є). При середньому споживанні 16,5 кВтг на 100 км батарея потужністю близько 50 кВт може дозволити проїхати близько 300 км. Це означає, що при ціні близько 2 грн за кВтг 100 км будуть коштувати близько 33 гривень, що набагато дешевше, ніж їздити на автомобілі з ДВС. При цьому вартість електроенергії варіюється в залежності від регіону, тому десь заряджати електромобіль може бути дешевше, а десь дорожче.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти