Створена нова система контролю водія, бачить коли він неуважний і відволікається

Найбільша в Європі дослідницька організація Інститут Фраунгофера, розробила нову систему, яка призначена для оцінки уважності водія. Її мета полягає в забезпеченні більш безпечного водіння транспортних засобів, оснащених системами допомоги водієві SAE Level 3, а також з майбутніми системами допомоги SAE Level 4.

Припустимо, що водій не звертає уваги на дорогу при використанні системи допомоги, яка поєднує в собі функцію автоматичного гальмування, активну допомогу в смузі руху і круїз-контроль. Якщо транспортний засіб з такою системою використовується на шосе, а водій засинає або виявляється розсіяним, або іншим чином не в змозі оперативно взяти під контроль транспортний засіб, то системи допомоги на борту повинні виявити цю ситуацію і відповідним чином виправити її.

Нова система може відстежувати рухи очей і рук, щоб зрозуміти, звертає водій увагу на водіння та дорогу попереду. Вона зможе оцінити чи спить водій, відчуває себе хворим або просто не звертає уваги на дорожню обстановку, а також робити подальші дії, щоб зупинити потрапляння транспортного засобу в аварію.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти