Новітнє кермо Tesla отримало хвилю критики

Нещодавно компанія Tesla показала нову Model S, яка має велику кількість незвичайних рішень. Головна особливість електрокара – це кермо, яке нагадує штурвал літака. Експерти не змусили себе довго чекати і взялися перевіряти, наскільки зручне подібне рішення в повсякденній експлуатації.

Фахівці вирішили провести розширений тест-драйв, в якому взяло участь 10 водіїв для об’єктивної оцінки. Всі учасники відзначили, що у нового керма є одна незаперечна перевага – він не закриває собою приладову панель. Ще одна особливість пов’язана з довгою формою штурвала. Через неї з водійського місця важко побачити кнопку, яка використовується для показу на екрані мультимедійної системі основних опцій.

Далі багато поскаржилися на те, що матеріал, з якого виготовлене кермо, дуже слизький, а руки в місцях хвата можуть постійно прослизати і доставляти незручності, а деякі не знали як правильно тримати руки, щоб не втомитися в тривалій поїздці.

Якщо активно рулити під час руху, таке обладнання буде не найзручнішим. Важелі поворотников виробник поміняв на кнопки, які розташовуються прямо на кермі. Вони можуть обертатися разом з кермом, і викликають зайву плутанину у автомобілістів.

Після всіх тестів деякі водії зізналися, що їм доводилося постійно дивитися на кермо, а не на дорогу. Деякі навіть не використовували поворотники, так як боялися припуститися помилки і потрапити в ДТП. На кермі також присутні сенсорні кнопки, які виявилися занадто чутливими. Тому під час проходження тестів водії неодноразово випадково включали дальнє світло, омивач лобового скла і сигналили перехожим. Один з водіїв не зумів вчасно знайти кнопку сигналу, через що ледь не сталася ДТП.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти