«Евробляхерам» загрожують величезні штрафи і арешти майна

У власників євроблях залишилося півтора місяці, щоб розмитнити свої автомобілі. Однак не у всіх є можливість офіційно зареєструвати ввезений транспортний засіб. Таким власникам загрожує штраф 700-1500 гривень щомісяця, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Розмитнити не можна ті машини, які ввезені в 2021 році з боку Росії, відповідають євростандарту 0-1, оснащені гібридними установками і мають масу 3500 кг. Власники таких авто отримають штраф до 170 тис. Грн.

Для автомобілів, які були ввезені в Україну з боку Росії, експерти радять робити перезаїзд і відстоювати свої права в суді. Проблему помітили в партії «Слуги народу». Було подано кілька поправок до законопроектів про пільговий розмитненні, але розглянути їх зможуть не раніше, ніж через 2 місяці. В цей час період пільгового розмитнення вже закінчиться.

Також варто зауважити, що не всім власникам ввезених автомобілів вистачає коштів на розмитнення. В середньому на реєстрацію авто в Україні потрібно 35 тис. грн. Крім того, потрібно ще оформлення митних документів, що обійдеться в 70 тис. грн.

10 листопада період пільгового розмитнення закінчиться. Тоді власники нерозмитнених авто будуть отримувати штрафи в розмірі 170 тис. грн. Цю суму будуть щомісяця списувати з рахунків автомобілістів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти