Найшвидша зарядна станція в світі заряджає автомобіль за 15 хвилин

Шведсько-швейцарська інженерна компанія Asea Brown Boveri (ABB) представила найшвидший у світі зарядний пристрій для електромобілів. Розробку назвали Terra 360, її потужність – 360 кВт, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Станція може заряджати одночасно чотири електрокара, і для повної зарядки буде потрібно не більше 15 хвилин. Заряд на 100 км пробігу можна буде набрати за 3 хвилини. ABB збирається продовжити будувати надшвидкі термінали в Європі до кінця цього року і в США в 2022 році, а також в Латинській Америці і Азіатсько-тихоокеанському регіоні.

Компанія зайнялася створенням зарядних станцій для електромобілів ще в 2010 році, і зараз продано близько 406 000 пристроїв більш ніж в 88 країнах. За словами виробника, остання станція також є найпотужнішою в світі, хоча в 2019 році нафтовий гігант Repsol встановив в іспанській провінції Біскайя термінал на цілих 400 кВт. Від нього електромобіль може повністю зарядитися за 10 хвилин, однак жодна серійна модель не підтримує таку потужність.

Станція ABB Terra 360 – найближча до сьогоднішніх моделям по потужності. Так, Genesis GV60, а також Hyundai Ioniq 5 і Kia EV6 отримають 350 кВт. Те ж саме стосується кросовера Cadillac Lyriq з його інноваційними батареями Ultium, які також буде встановлюватися на електричні моделі інших брендів, що належать General Motors.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти