Нові електромобілі Volkswagen залишаться без шкіри: в чому причина

Компанія Volkswagen відмовиться від шкіри в інтер’єрі нових електрокарів. Елементи салону будуть виготовлені з пластикових пляшок – так виробник збирається домогтися максимальної повторної переробки матеріалів, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Так, до 2030 року Volkswagen прагне на 30% скоротити викиди парникових газів від виробництва і експлуатації автомобілів в порівнянні з показниками 2018 року. Повна вуглецева нейтральність повинна бути досягнута до 2050 року. А поки компанія аналізує і оптимізує весь життєвий цикл автомобілів. Планується, що до кінця експлуатації машину можна буде повністю переробити.

В даний момент компанія робить упор на використання екологічних матеріалів, до складу яких не будуть входити продукти тваринного походження. Застосовувати такі матеріали планують в моделях лінійки ID.

В першу чергу розглядається матеріал Dinamica (ArtVelours), що нагадує замшу. У нього матова шорстка поверхня, і він дуже м’який. У електрокарах його хочуть поєднувати з гладкою штучною шкірою, що додасть лінійці пізнавані риси.

Штучна шкіра користується великим попитом в США, так як вона міцна і легка в догляді. Раніше в ній містилося багато компонентів на основі нафтопродуктів. Але зараз застосовуються інші складники для готування шкіри, наприклад, оболонка кавових зерен, яка залишається після обсмажування. Завдяки цьому вдалося домогтися підвищення вмісту органічних компонентів більш ніж на 50%.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти