Tesla майже отримала суперника з запасом ходу більше 800 км

Стартап Atlis Motor Vehicles з Арізони показав електропікап, який покликаний конкурувати з Tesla Cybertruck. Модель відправиться на конвеєр в 2022 році, а її запас ходу перевищить 800 км, передає «Твоя МАШИНА» .

Це четвертий прототип пікапа Atlis XT. Модель побудована з урахуванням побажань покупців, що дозволило зробити машину досконалою.

Прості прямі лінії в дизайні відсилають до Кібертраку. Але на відміну від пікапа Тесли, ця модель виглядає сучаснішою і менш футуристичной. Велика кабіна з чітко вираженим капотом отримала крутий викрадення нахилу, щоб збільшити огляд. Багажник вміщує 524 літра, а знаходиться він під переднім капотом.

Новинка виділяється адаптивної диодной світлотехнікою, здатної змінювати колір і оповіщати інших учасників руху в разі аварії. Замість дзеркал заднього виду встановлені висувні камери, також є дев’ять камер кругового огляду.

Салон оброблений зносостійкими матеріалами. Дисплея два: 12,8-дюймовий системи мультимедіа та 10,1-дюймова панель приладів. Машину планується оснастити сучасними системами допомоги водієві і бездротовим оновленням ПЗ, двома зарядками для смартфонів і закривається ящиком для зберігання особистих речей. У вантажному відсіку – 4 розетки на 120В для підключення зовнішніх пристроїв, одна на 240В, а також по два роз’єми USB-A і USB-C.

Модель побудована на модульній платформі XP, яку компанія розробила сама. Рухають машиною чотири електромотори загальною потужністю 608 к.с. – по одному на кожне колесо. До сотні автомобіль розганяється за 5 секунд, максималка – 193 км / ч. Є три варіанти батареї: на 150, 200 і 250 кВтч з запасом ходу 483, 644 і 805 км відповідно.

Ціна вже оголошена – базове виконання Atlis XT буде коштувати 45 000 доларів. Виробництво почнеться в 2022 році, а першу партію складуть всього 150 примірників.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти