«Дизельгейт» продовжує переслідувати Volkswagen Group

Європейська комісія і органи із захисту прав споживачів Європейського союзу закликали Volkswagen Group виплатити компенсацію за «Дизельгейт» всім споживачам в ЄС.

У компанії заявили, що готові заплатити клієнтам, які проживають тільки в Німеччині. Своє рішення в Volkswagen обгрунтували тим, що всі машини були модернізовані і відповідають екологічним стандартам. Однак комісія продовжує наполягати на тому, що німецький виробник обдурив клієнтів і повинен за це заплатити.

Компанія ігнорує всі доводи Єврокомісії і споживчих органів ЄС, тому вони посилили тиск і мають намір вжити більш радикальні дії щодо німецького концерну.

Про те, що концерн Volkswagen проводив маніпуляції з програмним забезпеченням дизельних автомобілів, тим самим приховуючи реальні показники викидів СО2, стало відомо в 2015 році. Влада США і Європи ініціювали ряд розслідувань у справі про «Дизельгейт». Було виявлено кілька мільйонів автомобілів з «підкрученим» програмним забезпеченням і подано ряд позовів на значні суми. Компанія виплатила понад 30 млрд доларів компенсацій. Однак європейська влада наполягає на додаткові санкції.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти