Компанію Volkswagen знову запідозрили у маніпуляціях з вихлопом автомобілів

У Європейського суду виникли деякі питання до двигунів компанії Volkswagen, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Суд Європейського Союзу (CJEU) підозрює Volkswagen в маніпуляціях з рівнем шкідливих викидів вихлопних газів деяких моделей. Фахівці зафіксували незвичайну роботу клапана рециркуляції відпрацьованих газів. Справа в тому, що за певних умов блок керування двигуном починає відключати клапан рециркуляції, що збільшує викиди оксидів азоту.

Було організовано розслідування. Виявилося, що відбувається це, коли температура повітря знаходиться за межами 15-33 градусів, а висота над рівнем моря перевищує 1000 метрів. Інженери компанії заявили, що таке рішення було прийнято для продовження терміну служби двигуна. Однак в Суді Європейського Союзу це нагадало випадок з програмним забезпеченням EA189, який запам’ятався в поганому світлі після вибухнула «дізельгейта».

ЗМІ повідомляють, що Volkswagen не визнають провини і заявляють, що таке рішення виправдане, якщо справа стосується збільшення терміну служби двигуна. Клапан потрібен для змішування відпрацьованих газів з впускним повітрям, і тоді на виході утворюється менше кисню, і знижується швидкість згоряння. Таким чином, зменшується температура згоряння і знижується рівень оксидів азоту.

До слова, в минулому році компанія озвучила втрати після «дізельгейта». Так, збиток Volkswagen склав 31,3 млрд євро.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти