Google Maps буде прокладати «зелений» маршрут, навіть якщо він не найшвидший

Google оголосив про великe оновлення свого популярного навігаційного додатка в режимі реального часу.

Всього через кілька місяців Google Maps дебютує в Європі з новою функцією, яка спрямована на заохочення екологічного водіння, щоб сприяти скороченню викидів вуглецю в приватному транспорті. Додаток дозволить вибрати найбільш екологічний маршрут, навіть якщо він не найшвидший.
Ця нова функція вже доступна в Сполучених Штатах. За оцінками технологічного гіганта, ця функція дозволить заощадити понад мільйон тонн викидів вуглецю в рік (те ж саме, якщо прибрати понад 200 000 автомобілів з дороги). Більш того, Google також підкреслює той факт, що використання зеленого маршруту допоможе користувачам заощадити гроші завдяки зниженню витрат на паливо.

У компанії також підкреслили, що вони працюють над тим, щоб користувачеві було легше бачити варіанти гібридних і електричних транспортних засобів та порівнювати їх з бензиновими моделями. Ці функції будуть доступні в Сполучених Штатах в кінці цього року, а в 2022 році будуть введені додаткові функції для заохочення просування екологічного транспортного засобу.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти