Porsche почала друкувати сидіння на 3D-принтері

Компанія Porsche стала продавати автомобільні сидіння, надруковані на 3D-принтері. Крісла пройшли випробування і занесені в каталог Performance Parts від Porsche Tequipment, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Зараз такі крісла доступні для моделей Boxster, Cayman і 911, а в лютому вони стануть опціями підрозділи персоналізації Exclusive Manufaktur і з’являться в онлайн-конфігураторі.

Якщо говорити конкретніше, то надруковані центральна частина, тільки подушка і спинка крісла. Ці елементи можуть бути виготовлені на вибір з певним рівнем жорсткості – їх є три. Це дозволить підібрати крісло індивідуально для водія. Відзначається, що ергономіка таких крісел близька до сидінь гоночних автомобілів.

Підстава сидіння зроблено з спіненого поліпропілену (EPP), а верхня частина надрукована на 3D-принтері з суміші матеріалів на основі поліуретану. З’єднуються шари без використання клею. Обшивка виготовлена ​​з нековзного матеріалу Race-Tex з перфорованою поверхнею. Маса такого крісла на 8% менше звичайного.

Поки крісла доступні з трьома кольорами вставок: чорного, червоного і жовтого. У лютому асортимент поповниться сірим Arctic Grey і синім Ultramarine і Shark Blue.

Крісла підійдуть для всіх моделей Porsche, в яких за замовчуванням встановлюються ковшоподібні сидіння. Причому отримати таке сидіння може не тільки водій, але і передній пасажир. Одне надруковане крісло варто 2677,50 євро, а заміна займає всього кілька хвилин.

На даний момент Volkswagen Group, якій належить Porsche, поки є єдиною автомобільною компанією, яка використовує 3D-друк у виробництві. На розробку технології пішли десятки мільйонів євро, і на цьому компанія зупинятися не збирається. Так, до 2025 року Volkswagen планує випускати на заводі в Вольфсбурзі в 100 000 деталей в рік за допомогою 3D-друку.

Джерело bizua.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти