Skoda буде розробляти авто бюджетного сегмента не тільки для себе, але і для Volkswagen

Тепер за все нові автомобілі на платформі MQB-A0 відповідатиме Skoda. Причому компанія візьметься не тільки за свої моделі, але і за автомобілі для Volkswagen. Архітектура MQB-A0 лежить в основі бюджетних машин з ДВС для країн, що розвиваються, серед яких Skoda Kushaq і Volkswagen Taigun, передає «Твоя МАШИНА» .

Skoda також буде працювати над вдосконаленням платформи, тому штат науково-технічного підрозділу буде не тільки збережений, але і доповнений новими фахівцями. До цього в Європі хвилювалися, що через електрифікації Skoda скоротить штат співробітників.

Volkswagen уже має дві моделі на MQB-A0 – це кросовери Skoda Kushaq і Volkswagen Taigun, які випускаються в Індії. Скоро буде випущений і седан Skoda Slavia, який представлять в цьому році. Модель отримає 1,0-літрову «турботройку» на 115 к.с. і 1,5-літровий двигун потужністю 150 к.с. Перший агрегат буде йти з 6-ступінчастою МКПП або «автоматом», а другий – з 7-ступінчастим роботом.

Автомобілі на MQB-A0 будуть продаватися переважно в Індії, Африці, країнах Південно-Східної Азії, Латинській Америці та Росії. Продажі автомобілів в цих регіонах ростуть і, за прогнозами концерну, до 2030 року в сумі додадуть 58%.

Джерело www.autoconsulting.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти