Дорожня камера виписала штраф, переплутавши номерний знак авто з написом на одязі

В англійському місті Суррей сталася курйозна ситуація, коли одна сімейна пара отримала лист з штрафом, накладеним на їх мікроавтобус Volkswagen Transporter, який нібито порушив правила дорожнього руху в 200 кілометрах від їхнього будинку. Але при уважному огляді подружжя помітилo, що камера допустила помилку, а на фотографіях, що містяться в листі, було показано зовсім не транспортний засіб.

Камера дорожнього руху зробила фотографію пішохода. Жінка на фотографії йшла смугою для руху автобуса, а автомобілям виїзд на цю смугу заборонено. Ідентифікація автомобіля відбувається по зчитуванню номерного знака, після чого автоматизована система направляє власнику автомобіля «лист щастя». Але в цьому випадку електроніка допустила помилку.

Камера дорожнього руху розпізнала напис KNITTER на одязі жінки, як номерний знак Volkswagen Transporter Девіда і Паули Найт. Оригінальний номерний знак містить текст KN19 TER, що фактично є специфічним записом того ж слова, що і на одязі жінки. Це персональний номер, який є відсиланням до прізвища родини – Knight – Найт.
Оскільки на фото, зробленому камерою дорожнього спостереження, напис на одязі був частково закритий система “прочитала” його як номерний знак Volkswagen Transporter сім’ї Найт.

Автоматизована система послала власникам штраф на 60 фунтів стерлінгів, але пізніше подружжя отримало нову квитанцію – вже на 90 фунтів. Після цього власники подзвонили в адміністрацію дорожнього руху, щоб розставити все по місцях. Там їм спочатку не повірили, але в результаті штраф скасували.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти