Готуйтеся до штрафів: українців попередили про нові правила перевезення вантажів

Незабаром в Україні можуть запровадити нові правила вантажних перевезень, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Відповідний законопроект розроблено для забезпечення виконання положень, передбачених Угодою про асоціацію України з ЄС. Також закон стосується небезпечних вантажів, оскільки такі речовини є найбільш небезпечними для екології та інших учасників дорожнього руху у разі аварії.

У цьому законодавстві відповідальність за такі випадки прописана недостатньо добре, оскільки положення Директиви 2008/68/ЄС враховані лише частково. Новий законопроект має підвищити безпеку перевезення небезпечних вантажів, проте це вимагатиме нових підходів до врегулювання.

Директива 2008/68/ЄС включає три додатки, що стосуються ADR, RID та ADN:

• «ADR» означає Європейську Угоду про міжнародні дорожні перевезення небезпечних вантажів, укладену в Женеві 30 вересня 1957 року, із внесеними змінами;

• «RID» — правила міжнародних перевезень небезпечних вантажів залізницею, зазначені в Додатку С до Конвенції про міжнародні залізничні перевезення (COTIF), укладеному 3 червня 1999 року у Вільнюсі, із внесеними змінами;

• «ADN» — Європейська Угода про міжнародні перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами, укладена в Женеві 26 травня 2000 року, із внесеними змінами.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти