Новий Chevrolet Corvette Z06 дебютував з атмосферним V8

Представлено модифікацію Chevrolet Corvette під назвою Z06, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Суперкар доступний у кузові купе та кабріолет. Від стандартної версії автомобіль відрізняється збільшеними бічними повітрозабірниками, новим переднім спліттером та заднім спойлером із плетеною пластиною. Завдяки цим елементам покращали аеродинамічні показники. Так, притискна сила на швидкості 300 км/год становить 165 кг.

Збільшити показники можна ще більше за допомогою пакету з вуглецевого волокна, який включає великий передній спліттер, закрилки, масивне заднє антикрило і аеродинамічні ремені під днищем для максимальної притискної сили і маневреності.

Під капотом суперкара знаходиться короткохідний 5,5-літровий безнаддувний двигун V8 LT6 з двома розподільними валами, алюмінієвим блоком і системою мастила з сухим картером. Потужність агрегату досягає 679 л. та 623 Нм.

Працює мотор в парі з 8-ступінчастою АКПП і заднім приводом з диференціалом, що самоблокується, і електронним управлінням. Посередині заднього бампера знаходяться чотири патрубки вихлопної системи, виготовлені з нержавіючої сталі. Динамічні характеристики поки що тримаються в секреті.

Крім того, стандартна комплектація включає адаптивні амортизатори, гальма Brembo діаметром 370 мм спереду і 380 мм ззаду, шини Michelin Pilot Sport 4S Zp. Також модель поставляється із системою керування запуском, контролем тяги, системою Performance Traction Management та електронним диференціалом підвищеного тертя для полегшення запуску. Щоб зменшити масу автомобіля, можна встановити колеса із вуглецевого волокна – з ними машина важитиме на 18,6 кг менше.

Очікується, що Corvette Z06 почне випускатися у 2022 році. Виробництво буде налагоджено на заводі компанії в Боулінг-Грін (штат Кентуккі, США). Ціна поки що не названа.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти