Tesla відкрила свої станції для інших автомобілів, і одразу почався хаос

Спочатку було зрозуміло, що відкриття станцій Tesla Supercharger для інших електромобілів викличе проблеми з розміщенням самих пристроїв і коротких кабелів. Проте ситуація ускладнилася, оскільки далеко не всі електрокари можуть використовувати зарядні пристрої Tesla, повідомляє «Твоя МАШИНА».

У рамках проекту у Нідерландах було відкрито 10 станцій Tesla. Виявилося, що все може йти не так, як планувалося. Компанія заявила, що хоче запропонувати швидку зарядку для всіх електромобілів, а проблема геометрії сильно обмежує доступ до більшості моделей. Проблема залишатиметься актуальною доти, доки Tesla не перейде на нові термінали або надасть більш довгі кабелі.

Заряджатися на станції Tesla Supercharger можуть лише електромобілі Tesla з портом для заряджання в задньому кутку водія. Через дуже маленьку довжину кабелю паркуватися доводиться заднім ходом. Таким чином, зарядитися від станції зможуть лише автомобілі з аналогічним розташуванням зарядного порту, або якщо він знаходиться спереду на боці пасажира – паркуватися треба передом.

Водіям інших електрокарів, яких більшість, доведеться виїжджати за межі одного паркувального місця або брати із собою зарядний пристрій з іншого місця, через що потрібно займати відразу два зарядні пристрої.

Виявилося, що лише деякі виробники роблять електромобілі з таким самим розташуванням зарядного порту, як у Tesla. Це Peugeot, Citroën, Opel та DS (Stellantis Group), Polestar та Volvo, а також Hyundai IONIQ Electric. Якщо розглядати варіант з паркуванням передом, то підійдуть моделі Porsche Taycan/Porsche Taycan Cross Turismo, Audi e-tron GT, майбутній Renault Megane, а також Renault ZOE, Dacia Spring і Honda e.

Блокування зарядних станцій є проблемою не тільки для споживачів, а й для компанії Tesla. Виробник заявив, що такі зарядні станції спрямовані на збільшення швидкості та скорочення кількості зарядних пристроїв. Однак при блокуванні терміналу знижується прибуток.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти