Найдешевший електромобіль Nissan за $9000 вперше виїхав на дорогу

Восени 2019 стало відомо, що Nissan разом з Mitsubishi готують новий електричний сіті-кар. Навесні 2021 з’явилися перші рендери моделі з індексом IMk. Пізніше на автосалоні Токіо показали концепт-кар. Виробництво автомобіля планують розпочати у 2022 році, а зараз тестуються перші прототипи, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Тестові зразки закамуфльовані, проте навіть крізь маскування видно, що модель майже повністю повторює шоу-кар. Електрокар отримав той же квадратний кузов із рівним дахом, короткий капот та вертикальну передню частину. Вузька оптика і піднята вгору лінія скління також збереглися.

На відміну від концепту, на даху з’явилася опуклість. Її призначення невідоме. Також варто відзначити дуже короткі звиси. Довжина новинки досягає 3395 мм, ширина – 1475 мм, висота – 1655 мм. Така компактність робить машину дуже зручною у місті.

Про силову установку та запас ходу нічого невідомо. Автомобіль буде оснащений батареєю ємністю 20 кВтг. Виробник упевнений, що такої батареї достатньо для щоденних поїздок містом. У Японії вартість становитиме приблизно 18 тис. доларів, а з усіма субсидіями вона трохи більше 9000 доларів.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти