Власникам «євроблях» розповіли, як зараз заощадити на розмитненні

В Україні скористатися пільговими умовами при розмитненні автомобілів на європейській реєстрації можуть учасники бойових дій на Донеччині до лютого 2022 року.

Завдання зацікавленого водія – знайти учасника бойових дій та домовитися з ним про надання йому у користування скан-копії або фотографії довідки про те, що ця людина з 15 травня 2021 року та наступні 90 днів перебувала на фронті. Причому такий військовий має право на легалізацію авто на єврономерах іншої людини навіть без її участі.

У подальшому процесі, як запевняє юрист, такий добровольець також не бере участі: за заздалегідь оформленою у будь-якого нотаріуса і відправленою «Новою поштою» довіреностю, здійснюється перепродаж такої машини на кінцевого власника. Таким чином, хоча процедура легалізації і відбувається за даними військового, власником автомобіля стає фактичний водій.

За попередньою інформацією, за подібну послугу зараз беруть $300-400, тоді як люди, які хотіли б скористатися нею, готові платити не більше $50-100. Нагадаємо, що термін пільгового розмитнення «євроблях» минув 11 листопада 2021 року.

Джерело glavcom.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти