Мінімальна швидкість в Україні: нові дорожні знаки та штрафи

Якщо з обмеженням максимальної швидкості все зрозуміло, то з мінімально допустимою швидкістю не так однозначно. 1 листопада після змін у ПДР з’явилися два нові знаки, передає «Твоя МАШИНА».

Спільного обмеження мінімальної швидкості в Україні немає. Єдина ділянка, де визначено мінімальну швидкість – це автомагістраль, де не можна їхати повільніше 40 км/год. Також там зустрічається знак 4.12, яким можна обмежити мінімальну швидкість окремих ділянках дороги.

Після останніх змін у ПДР з’явилося кілька нових інформаційно-вказівних знаків, які обмежують мінімальну швидкість руху смугою або кількома смугами. Один із них – це знак 5.24 «Мінімальна швидкість руху на різних смугах руху». На ньому зображено знак 4.12, і він встановлює мінімальну допустиму швидкість руху смугами.

Знак 5.25 “Мінімальна швидкість руху на смузі руху” із зображенням знака 4.12 встановлює мінімально допустиму швидкість на лівій смузі руху, якщо вона йде на підйом для визначення смуги для руху тихохідного транспорту.

При цьому конкретний штраф за їзду на швидкості нижче за мінімальну не встановлено. Але водія можуть притягнути до відповідальності порушення вимог знака 4.12, 5.24 або 5.25 за ч.1 ст. 122 КУпАП, що карається штрафом у розмірі 340 грн.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти