Назвали автомобілі з найкращим та найгіршим автопілотом

Сьогодні майже всі автомобілі оснащені системою напівавтономного керування, проте насправді вона працює не так гладко. Експерти вирішили протестувати системи автопілота кількох моделей, передає «Твоя МАШИНА».

Випробували автомобілі BMW iX3, Cupra Formentor, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Polestar 2, Opel Mokka-e та Toyota Yaris. Найкраще себе показав BMW iX3 із системою Driving Assistant Professional. З недоліків помічено слабке залучення водія до процесу керування, коли активні системи допомоги водієві.

На другому місці знаходиться Cupra Formentor із системою Travel Assist. Автомобіль не може сам перебудуватись, а іноді із затримкою реагує на перешкоди.

Третій рядок займає Ford Mustang Mach-E із системою Co-Pilot360. Машина не може пригальмовувати на перехрестях та поворотах. Також, якщо система фіксує втому водія, автомобіль не зупиняється повністю, а просто знижує швидкість до 10 км/год.

Далі йде Hyundai Ioniq 5 із системою Highway Driving Assist II. Система має дуже обмежений функціонал, також дуже часто відбуваються екстрені гальмування. Крім того, машина продовжує рух, навіть якщо водій заснув.

Аутсайдером виявився Polestar 2 із системою Pilot Assist. Автомобіль не вміє розпізнавати перешкод на дорозі. Також машина показала погані результати у тесті на підрізування.

Найгірше себе показали Opel Mokka-e та Toyota Yaris. У Mokka-e відзначені обмежені можливості швидкісного режиму, відсутність системи допомоги водієві при перебудові зі смуги в смугу, а якщо водій непритомний, то система просто відключається, і автомобіль продовжує рух за інерцією. Приблизно такі ж проблеми у Yaris.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти