В Україні створили незвичайний електричний автомобіль

У Кривому Розі Дніпропетровської області створили незвичайну електровантажівку. Його головні переваги – це екологічність та низька вартість експлуатації, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Створив транспортний засіб інженер-розробник Віталій Бризгалов. Ще з 2015 року він планував зібрати електролітач, але він виявився надто трудомістким та дорогим. Тож було вирішено зібрати щось простіше. Так на думку спала електрична вантажівка, яка стане конкурентом Mercedes Sprinter і «ГАЗелей». Робота над машиною розпочалася у 2018 році.

Вантажівка назвали CoolOn. Вантажопідйомність складає 3,5 тонни, а вартість – 16 тисяч доларів. Таким чином, автомобіль виграє у бензинових та дизельних вантажівок. Також варто відзначити екологічність та низьку вартість експлуатації.

У виробництво CoolOn надійде до кінця 2022 року. Компанія вже почала отримувати заявки на транспорт із Франції, Швеції, Нідерландів, В’єтнаму. Крім того, планується розширювати модельний ряд, змінювати розміри авто та налагодити експорт у всьому світі.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти