Митники почали конфісковувати давно розмитнені “євробляхи”

В Україні митники почали конфісковувати автомобілі, які розмитнили ще за старими правилами та цінами на оформлення. В АЕС наголосили, що це дуже небезпечний прецедент. Тепер на таких же підставах митниця разом із виконавчою службою може конфіскувати дуже багато вже розмитнених “євроблях”.

Як виявилося, одному з водіїв у 2020 році прийшли документи із суду з рішенням про конфіскацію цього авто, яким він користувався на підставі довіреності. За словами потерпілого автомобіліста, митниця не погодилася навіть на оплату штрафу у розмірі вартості машини (приблизно $1000) та залучала до стягнення виконавчу службу.

Справа в тому, що митниця може перевіряти документи, на підставі яких машина потрапила до України протягом трьох років з моменту ввезення. Це називається митний аудит. У цьому випадку, каже юрист, санкції незаконні, оскільки на момент винесення вердикту ця громадянка вже померла, а митницею було допущено цілу низку процедурних помилок.

Наразі, крім штрафу у розмірі повної вартості авто, митники наполягають ще й на стягненні 33 тисяч гривень санкцій. Плюс – оплата всіх судових витрат. В даний час автомобіль знаходиться у розшуку виконавчою службою.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти