В Україні створили перший позашляховий самокат

Електросамокати з інших країн мало пристосовані для наших доріг, тож львівські винахідники створили перший український електросамокат із можливостями позашляховика. Транспортний засіб назвали “Буцефалом”, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Від крадіжки самокат захищений ключем запалювання, тобто заводиться електросамокат як машина. Ручка газу дуже зручна та ергономічна. Щоб зручніше було їздити у темну пору доби, доданий ліхтар. Зараз «Буцефал» проходить тести, щоб у моделі виявили та виправили недоліки.

Для повороту потрібно трохи викрутити кермо та нахилитися у відповідний бік. Наразі їхати на самокаті складно, але виробник обіцяє виправити цей недолік.

Максимальна швидкість становить 60 км/год, що є чимало для такого типу транспорту. Повна зарядка триває 5 годин. Запас ходу – 100 км, що достатньо міста. Стільки ж проїжджає одним зарядом Nissan Leaf першого покоління.

Електросамокат розробила команда волонтерів та колишніх військовослужбовців. Вони хочуть, щоб у майбутньому їх транспортним засобом користувалася муніципальна варта або поліція.

Маса самокату досягає 50 кг. Каркас виготовлений із металу, тому він дуже міцний. Коштує базова комплектація 40 тис. грн.

Також планується встановити протипожежну систему та доопрацювати дизайн «Буцефалу», щоб самокат виглядав не так брутально.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти